Emaye Kaplama Nedir?

Emaye, üzeri Emay ile kaplanmış ve yüzeyi korumaya alınmış ve estetik bir görüntüye kavuşan araç gereçlere verilen genel isimdir. Evlerimizin mutfak kısmında kullandığımız fırın, buzdolabı ve mutfak gereçlerinin büyük kısmı emay ile kaplanmış şekildedir. Asıl amaç malzemeleri korumak ve uzun ömürlü olmasını sağlamak olan emay aynı zamanda parlaklık sağlayarak estetik görüntü de kazandırmaktadır.

Emaye Nedir? Emaye Kaplama Nasıl Yapılır?

SiO2(kum), B2O3, Al2O3 gibi oksitlerle CaCO3, Na2CO3, Na2SO4, gibi karbonat ve sülfatların karışımlarıyla ortaya çıkan cam hamuruna çeşitli maden oksitler eklenerek emay elde edilir. Elde edilen emay maden oksit karışımı ile eritilir ve sıcak fırınlarda toz haline getirilir. Yapılan işlem sonucunda toz emaye elde edilir. Toz emay işlem yapılacak yüzeye aktarılır ve oksit erime sıcaklığında toz emaye fırınına sürülmesiyle cam görüntüsüne sahip tabaka elde edilir. Fırınlama yaklaşık 900 OC de gerçekleşir.

Emaye Türleri Nelerdir?

Yukarıda belirtmiş olduğumuz toz emayenin yanı sıra bir de yaş emaye uygulaması yapılabilmektedir. Hatta yaş emaye uygulaması yaygın olarak daha çok kullanılmaktadır ve daldırma, sürme, püskürtme, sallama yöntemleriyle yapılabilir. Daldırma ile yapılan yaş emaye uygulaması emaye banyosuna daldırıp çıkarma yöntemi ile yapılır ve bu yöntemle emaye kaybına uğranmaz. Bu yöntemin tek eksi yönü akış yönünde izler ortaya çıkabilir. Elektrostatik yaş emaye tabancası ile yapılan püskürtme yöntemi yaş emaye manuel kabininde, tek tarafı kaplanacak olan malzemelerde kullanılır. Elektrostatik yaş emaye makinası yardımı ile ürün üzerine kaplama yapılır.


Emaye Kaplama Sağlıklı Mı?

Kullanıcıların en çok merak ettikleri sorulardan biridir emaye kaplama yapılan ürünler sağlıklımıdır. Emay kaplaması ile kaplanan ve emaye adını alan ürünler kolay temizlenebilir olması ve yüksek sıcaklıklara direncinin yüksek olmasıyla mutfaklarımızda sağlıklı alternatiftir. Yaş emaye ya da toz emaye kaplama türü diğer kaplama türleriyle kıyaslandığında, pürüzsüz yüzey, renklerin değişime uğramaması, sert olmaları ile ön plana çıkarlar.

Toz Emaye Uygulaması İçin Gerekli Ürünler Nelerdir?

Toz emaye uygulaması yapılabilmesi için toz emaye hattı, emaye kabini, emaye otomatic kabini, toz emaye makinası, toz emaye cihazı, toz emaye tabancası, toz emaye otomatik tabancası, elektrostatik toz emaye fırını gerekmektedir. Bu ürünlerin kurulumları ile ilgili tüm detaylara STRONG3000 adresinden ulaşabilirsiniz.

Yaş Emaye Uygulaması İçin Gerekli Ürünler Nelerdir?

Yaş Emaye kaplaması için elektrostatik yaş emaye hattı, yaş emaye kabini, yaş emaye manuel kabini, yaş emaye manuel kabini, emaye makinası, emaye cihazı, emaye tabancası, emaye fırını gerekmektedir.

Disqus Yorumları

Son